Ta bussen på skitur

Skiløype blir tråkket ved siden av en hytte på fjellet, solfylt vær med blå himmel og litt skyer.  - Klikk for stort bilde

Vil du ta bussen til ulike skidestinasjoner i Tromsø og området rundt? Vi har her samlet noen forslag til ulike turer det kan være verdt å ta. 

Ulike turmuligheter

Det finnes mange flotte turmuligheter i Tromsø og i områdene rundt. Mange turer er mulig å reise til med Skibussen, eller innenfor rutetilbudet til Tromsø by. Vi har også rabatter for familier som vil reise på tur med barna sine. Les mer om det lengere ned i saken. 

Tønsvika og Snarbyeidet

De nydelige fjellløypene i Tønsvika og Snarbyeidet vil bli tråkkes jevnlig.  Vi anbefaler uansett å sjekke Skisporet.no for siste nytt om tråkking av løypene. 

Les mer om rutetider for Skibussen i denne saken. 

Skiløyper Tromsdalen

Det går løyper innover i Tromsdalen som tråkkes jevnlig. Du kan ta linje 20 eller 24 til holdeplass "Båthavna". Det vil være en liten spasertur fra holdeplass og inn til løypene. 

Kattfjordeidet

Det finnes mange herlige turmuligheter på Kattfjordeidet. Både for familier og toppturentusiaster. Vi har satt opp en Skibuss som vil gå til Kattfjordeidet i helgene. Les mer om rutetider for Skibussen i denne saken. 

NB. Vi anbefaler spesielt å sjekke Varsom.no for å orientere seg om snøskredfare i Kattfjordeidet før du legger ut på tur. 

Skiløyper Tromsøya 

Det er flotte skispor også på Tromsøya, og her finnes det mange muligheter for å komme seg inn i sporet. Man kan gå fra både Sør-Tromsøya, Hamna, Tromsøbadet og Stakkevollan. Du kan starte på Charlottenlund ved Myreng. Du kan for eksempel ta linje 26 til holdeplass "Skoglyst" og gå derfra til Charlottenlund. Et annet alternativ er å ta linje 42 til Stakkevollan ved holdeplass "Rundvannet". 

Skiløyper Kvaløysletta 

Løypene på Kvaløysletta fra Finnvika og helt til Eidkjosen tråkkes jevnlig. Du kan enten ta linje 40 mot Slettaelva ved holdeplass "Slettaelva skole", eller linje 42 mot Eidkjosen holdeplass "Storelva snuplass" eller Eidkjosevegen". 

Kroken alpinsenter 

Ta linje 20 til bakken, og gli ned til alpinparken fra Malmvegen snuplass. Ta linje 24 fra bakken, gli ned fra alpinparken til holdeplassen Kroken sykehjem.

Les mer om Tromsø alpinpark og se priser her. 

Sjekk skisporet.no før du drar

På nettsidene til Tromsø kommune kan du til enhver tid følge med på når løypene er tråkket. Tråkkemaskinene er utstyrt med GPS-loggere, slik at du enkelt kan holde deg oppdatert via smarttelefon eller PC ved å se hvor og når Bydrift har tråkket skiløyper. Oppdateringene får du også på skisporet.no

Sjekk rutetider 

Vi anbefaler å bruke vår reiseplanlegger for planlegge reisen og sjekke rutetider.   Om du vil sjekke rutetabellene i pdf finner du de her. 

Kjøp billett i Troms Billett-appen

Det er anbefalt å kjøpe billetter i Troms Billett-appen. Sjekk hvilken pris som er best for deg, enten i appen – eller på fylkestrafikk.no. 

Troms Billett kan lastes ned her.

Bruk familierabatt helg

En voksen person over 18 år, med gyldig billett, kan ta med inntil fire barn i alderen 6-17 år på bussen i hele Tromsø kommune på lørdager, søndager og bevegelige helligdager. Barn under 6 år reiser alltid gratis på bussen.

Riktig god tur!