Sommerferga har startet

Ferge på havet i solnedgang med fjell i bakgrunnen. Foto. - Klikk for stort bildeSommerferga mellom Gryllefjord og Andenes startet opp 16. mai 2024. 

Sommerferga startet 16. mai 2024

16.mai startet den populære sommerferga mellom Gryllefjord og Andenes opp med daglige avganger. Sesongen er utvidet med tre uker og varer helt frem til 25. september 2024.

Rutetider

Ferga har to avganger daglig i lavsesongen fra 16. mai-13. juni og 26. august-25. september. I høysesongen får fergen tre avganger daglig fra 14. juni til 25. august. Ruteinformasjon finner man i Troms Reise-appen eller i vår reiseplanlegger

Rutetabeller for linje 180 Gryllefjord-Andenes finner du her (PDF).

Fortsatt AutoPASS for alle norske kjøretøy

Autopass er innført som betalingsløsning, og denne ordningen fortsetter i år. Biler registrert i utlandet kan bruke FerryPay som betalingsløsning.

Det er kun biler som betaler for fergebilletten. De som reiser til fots eller med sykkel reiser gratis.

Les mer om fergepriser og AutoPASS her.

Internasjonale kjøretøy kan betale med Ferrypay

Fra 1.juli 2022 ble det nye regler for betaling på ferger for internasjonale kjøretøy. Alle som ikke allerede har AutoPASS-avtale bør opprette en Ferrypay-konto.

Opprett Ferrypay-konto her.

Populær ferge

Strekningen Gryllefjord-Andenes har blitt et populært tilbud for både lokale og tilreisende. Det betyr også at det er lurt å beregne god tid og være tidlig ute når man skal ut og reise. Det er dessverre ikke mulig å forhåndsbestille plass om bord på ferga.

Gratis for fotgjengere og syklister

Det er kun biler som betaler for fergebilletten. De som reiser til fots eller med sykkel reiser gratis.