Pysjamasbussen skaper nye bussbrukere

Avganger mellom 05:00 og 05:59 har blitt svært populært i Tromsø. Over 12 000 reiser ble registrert med pysjamasbussen i løpet av årets fire første måneder.

Populært

Etter innspill fra publikum begynte linje 34 med avganger fra klokken 04:45 på hverdager i august 2021. Dette tilbudet ble raskt populært, og fra 3. januar 2022 ble det tidligere oppstart på linje 20, 24, 26, 28, 33, 34 og 42.

Fra januar til april i år har det blitt registrert over 12 000 påstigende passasjerer i perioden 05:00 til 05:59. Til sammenligning er det registrert 12 prosent vekst i antall reisende i perioden 06:00 til 06:59, noe som tyder på at pysjamasbussen skaper nye bussbrukere.

– Her har vi skapt mange nye bussbrukere! Før var det ikke mulig å bruke bussen for å komme seg til eller fra jobb i  like stor grad før klokken 06:00 på morgenen. Nå ser vi at mange velger å parkere bilen til fordel for bussen, og det er svært gledelig, sier fylkesråd for samferdsel, Agnete Masternes Hanssen (Ap).

 

Knutepunkt

Skippergata er den mest populære holdeplassen mellom 05:00 og 06:00. Det tyder på at mange bytter buss tidlig på morgenen for å komme seg videre til sin destinasjon. Den meste populære linjen på morgenen er linje 42 mellom Stakkevollan, Tromsø sentrum og Eidkjosen. På linje 42 er det flest avstigende på flyplassen i retning mot Kvaløya, og i Breivika/Gimle i retning mot Skattøra.

– Dette tyder på at tilbudet er tatt godt imot av både de som skal reise med fly tidlig på morgenen, og for de som skal på jobb i sentrum eller i Breivika, sier fylkesråd for samferdsel, Agnete Masternes Hanssen (Ap).

Undersøkelse

I påvente av innføring av bompenger i Tromsø skal det i løpet av sommeren gjennomføres en spørreundersøkelse for å få tilbakemeldinger på hvordan busstilbudet kan utvikles videre.

– Høy frekvens, X-linjer og pysjamasbussen er eksempler på et fantastisk busstilbud som gjør det enkelt å velge bussen og parkere bilen. Nå henvender vi oss til innbyggerne i Tromsø for å få tilbakemeldinger på hvordan vi kan utvikle tilbudet til å bli enda bedre, sier fylkesråden.