Ny rutetabell skal sikre korrespondanser over Lyngen og Ullsfjorden

Ferge ved kai på Breivikeidet - Klikk for stort bilde

I samarbeid med rederi har vi sett på rutetabellen for sambandene over Lyngen og Ullsfjorden. Fra og med 1. april gjelder ny rutetabell.

Korrespondanser

Siden overgang til hybrid drift av fergen over Ullsfjorden har det vært justeringer i rutetabellen. Fordi det foreløpig kun er mulig å lade fergebatteriet på Breivikeidet har behovet for lading medført endringer i rutetabellen. Justeringene har medført utfordringer med korrespondanser mellom sambandene og busstilbudet.

– Vi har fått mange innspill fra de som bruker fergene og det er veldig viktig for oss å lytte til våre brukere. Den nye tabellen vil gi bedre korrespondanse og mindre ventetid på fergeleiene, sier fylkesråd for samferdsel, Agnete Masternes Hanssen (Ap).

Samarbeid

Troms og Finnmark fylkeskommune har sammen med rederiet Norled gått igjennom rutetabellen og sett på ulike muligheter for å sikre en god flyt mellom sambandene.

– Rederiet har vist stor fleksibilitet og samarbeidsvilje for at vi sammen skal kunne tilby en god reiseopplevelse og gi et godt tilbud til de reisende, sier fylkesråd for samferdsel, Agnete Masternes Hanssen (Ap).

Den nye rutetabellen finner du her (PDF, 2 MB).