Gratulerer til alle bussjåfører

Bilde av smilende bussjåfør sittende i førersetet på bussen. Foto. - Klikk for stort bilde  18. mars er bussjåførenes dag. Troms og Finnmark fylkeskommunen takker alle sjåfører for innsatsen.

Viktige for samfunnet

Til tross for nedstenging av landet, usikkerhet og perioder med høyt smittetrykk, har bussjåførene både gjort det mulig for folk å komme seg på jobb og sørget for at barn og unge har kommet seg på skolen.

– Gjennom hele pandemien har bussjåførene gjort en meget viktig jobb ved å holde hjulene i gang. Vi er takknemlige og stolte av den viktige jobben de gjør for samfunnet, sier fylkesråd for samferdsel, Agnete Masternes Hanssen (Ap).

Den nye normalen

Smitteverntiltak, stengt fordør og restriksjoner for betaling har påvirket bussjåførens rolle om bord de siste årene. Fylkesråden mener sjåførene blir en viktig bidragsyter for hvordan kollektivtilbudet skal klare å lokke reisende tilbake til den nye normalen.

– Smilende, hjelpsomme og imøtekommende sjåfører er viktig for helhetsopplevelsen, og det skal oppleves som trygt og godt å reise med oss. Hvordan vi møter kundene våre på vil være veldig viktig for å få flere til å reise kollektivt, sier fylkesråd, Agnete Masternes Hanssen (Ap).

Positiv utvikling

Kundeundersøkelser viser at publikum er tilfreds med kollektivtilbudet i Troms. Fylkesråden mener den positive utviklingen i stor grad kan tilskrives bussjåførenes innsats.

– Gjennom både lokale og nasjonale undersøkelser ser vi at kollektivtilbudet her nord har en positiv utvikling. Dette skal sjåførene ha en veldig stor del av æren for. Gratulerer så mye med dagen, avslutter fylkesråd Agnete Masternes Hanssen (Ap).

Se den flotte videoen med Kjell Roger om skoleskyss