Emilie tegnet bussen

Konkurransen til Troms fylkeskommune fikk inn over 400 tegninger. Den fargerike tegningen til Emilie Mangerud (9 år) fra klasse 4A på Setermoen skole ble valgt ut til å pryde en hel buss. 

Se video i saken av reaksjonen når Emilie får se bussen for første gang

Emilie Mangerud vant konkurransen til Troms fylkeskommune og får tegningen sin på en hel buss. Lars Åke Andersen

Når bussen ruller inn i skolegården til Setermoen skole blir øynene store, elevene peker og roper og Emilie smiler overrasket og uttrykker et lite «næmen». Hennes tegning var på et A4-ark, men nå måper hun over å få se den på en stor buss fra Troms fylkestrafikk.

– Det var veldig gøy å vinne. Og så var det veldig fint å være med klassen og se bussen i dag, sier Emilie. Premien var nettopp å få foliert en buss med sin tegning, men et påskeegg og et par kilo smågodt til klassen falt også i smak.

 

Hele fylket tegnet

I 2023 inviterte Troms fylkeskommune alle fjerdeklassinger til en konkurranse. Elevene fikk en tegning av en hvit buss og skulle fylle arket med sitt bidrag. 

Anledningen var den årlige bussuka der skolene i fylket fikk besøk og informasjon om det å reise med buss. 

Over 400 bidrag kom inn. Bidraget til Emilie stakk seg fort ut – juryen mente den var fargerik og hadde mange detaljer, og tror den blir å synes godt når bussen går i rute mellom Narvik og Tromsø. Ruta kjøres av Tide Buss for fylkeskommunen.

– Skoleskyss er for mange første møtet med kollektivtrafikk.  Vi håper slike konkurranser der barn er med og tegner bussene kan gi noe positivt til både unge og eldre – og gjøre bussene mer levende, sier Bjørn Kavli, samferdselssjef i fylkeskommunen.

Emilie og elevene på fjerdetrinnet var glade for både for foliert buss og sjokolade. Lars Åke Andersen

Tegner mye dyr

Emilie tegner mye, og er spesielt glad i å tegne mennesker og dyr. Men hun hadde ikke ventet å vinne. Nå er hun veldig stolt over at tegningen kommer på bussen som skal gå mellom Tromsø og Narvik. 

Emilie i lag med fylkesvaraordfører Benjamin Furuly (H) og leder av hovedutvalget for samferdsel, Mari Siljebråten (Ap). Lars Åke Andersen

Også fylkesvaraordfører Benjamin Furuly (H) var stolt over å komme til sin gamle skole og få dele ut premien i lag med leder av fylkesutvalget for samferdsel, Mari Siljebråten (Ap).

– Det var veldig mange flotte tegninger, og Emilie sin var ekstra fin. Det er stas å se en fylkeskommunal buss med en så fargerik tegning. Vi er stolte av det, sa Furuly til elevene.

Furuly trekker fram at konkurransen er en fin mulighet til å bevisstgjøre unge på det å bruke kollektivtransport, og at det er viktig for å kutte klimagassene og for å reise sikkert i vår region. 

– Dette var veldig artig, jeg gikk jo også på Setermoen skole. Jeg tror at dette er et viktig ledd i formidling av det å bruke buss, og bidrar til økt kollektivbruk hos de unge, sier Siljebråten.

Så rullet bussen ut og skal gå i daglig trafikk med Emilies tegning, mens klassen gikk inn for å spise sjokolade.

Premien var påskeegg og sjokolade. Lars Åke Andersen