Våre transportører

Det er verken Troms fylkeskommune eller Troms fylkestrafikk som eier og drifter bussene og båtene som frakter passasjerene i det offentlige kollektivtilbudet i Troms. Det er det våre transportører som gjør. Her kan du lese mer om hvem de er og hvor de befinner seg. 

Kontrakter

Transportørene er buss- og båtselskaper som kjører ulike kollektivlinjer på kontrakt for Troms fylkeskommune. De fleste kontraktene (en samling buss- eller båtlinjer innenfor et bestemt område) lyses ut på anbud, og den transportøren som tilbyr den beste løsningen, vinner anbudet og er ansvarlig for å kjøre de relevante rutene i en satt anbudsperiode.

Krav til transportører

Sjåfører og mannskap er ikke ansatt av Troms fylkestrafikk, men av de ulike transportørene våre. Vi har imidlertid stilt krav til punktlighet, service, renhold og standarden om bord på bussene og båtene i kontraktene våre, og det er derfor vårt ansvar å se til at transportørene holder den standarden de har lovet.

Tilbakemeldinger

Derfor oppfordres kundene til å kontakte Troms fylkestrafikk dersom de opplever noe utenom det vanlige, slik at vi kan ta det videre med våre transportører. Det samme gjelder innspill til ruteendringer. Disse registreres av oss og videreformidles til behandling i fylkestinget dersom statistikk og tilbakemeldinger fra kunder tilsier at noe bør gjøres med den konkrete rutetabellen.

Hvem er transportørene?

Buss

Tide Buss (Tromsø  by, Tromsø distrikt og Midt-Troms) 

Torghatten Buss (Nord-Troms, Harstad by og Sør-Troms)

Hurtigbåt 

Norled (linje 2, 3 og 4)

Torghatten Nord (linje 9)

Boreal (linje 6)

Sommarøy Sea Family (linje 5)

Ferge

Norled (linje 175, 177, 190, 191, )

Torghatten Nord (linje 170, 181, 182, 185, 186, 188, 195, 198)