Sommerferga- nå er rutetidene klare

Ferge på havet i solnedgang med fjell i bakgrunnen. Foto. - Klikk for stort bilde Sommerferga mellom Gryllefjord og Andenes starter opp 18.mai 2023. Start planleggingen for sommerens reisemål allerede nå. 

Sommerferga starter 18.mai 2023

18.mai 2023 starter den populære sommerferga mellom Gryllefjord og Andenes opp med daglige avganger. Om du liker å være tidlig ute i planleggingen av neste års ferie eller vurderer andre reisemål så er det allerede nå mulig å orientere seg om rutetider. Sommerfergen går helt frem til 3.september 2023.

Se rutetabellen her (PDF, 2 MB)

Populær ferge

Strekningen Gryllefjord-Andenes har blitt et populært tilbud for både lokale, men også tilreisende og turister. Det betyr også at det er lurt å beregne god tid og være tidlig ute når man skal ut å reise. Det er dessverre ikke mulig å forhåndsbestille plass om bord på fergen.

Fortsatt AutoPASS for alle norske kjøretøy

Det vil også i 2023 være mulig å betale med AutoPASS for ferge for alle norske kjøretøy. Dette gjelder også de internasjonale kjøretøyene som allerede har avtale.

Les mer om billettering på ferge her.

Internasjonale kjøretøy kan betale med Ferrypay

Fra 1.juli 2022 ble det nye regler for betaling på ferger for internasjonale kjøretøy. Alle som ikke allerede har AutoPASS-avtale bør opprette en Ferrypay-konto.

Opprett Ferrypay-konto her.

Gratis for fotgjengere og syklister

Det er kun biler som betaler for fergebilletten. De som reiser til fots eller med sykkel reiser gratis.